Web Analytics Made Easy - Statcounter

پر فروش‌ترین برند گوشی‌های وارداتی کشور مجبور به تغییر یک بند از شرایط گارانتی خود به درخواست سازمان زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹ اجتماعی علم و تکنولوژی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیش از اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه با هدف جلوگیری از واردات کالاهای قاچاق به کشور، امکان ارائه آمار دقیق از میزان سهم بازار و واردات برندها وجود نداشت و این کار به شکل تخمینی صورت می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین استناد به آمارهای مارکت‌های دانلود اپلیکیشن یکی از مراجع خوب در این زمینه بود؛ اما اکنون با اجرای طرح رجیستری که تا میزان چشم‌گیری از قاچاق این ردیف تعرفه‌ای کاسته مسئولان سازمان فناوری اطلاعات ایران نام پر فروش‌ترین برند موبایل وارداتی در کشور را مطرح کرده‌اند.

محمد جعفر نعناکار؛ مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌ها گفته که سامسونگ 53 درصد بازار گوشی و تبلت و ساعت هوشمند را در ایران در اختیار دارد.

این در حالی است که تا پیش از این وجود یک بند در شرایط گارانتی گوشی‌های سامسونگ در ایران، دردسرهای زیادی را برای مصرف‌کنندگان گوشی‌های این برند ایجاد کرده بود.

این شرکت چندین بند را به عنوان مواردی که گوشی را از گارانتی خارج می‌کند، در بخش سیاست گارانتی و قسمت «چه مواردی شامل گارانتی نمی‌شود؟» ذکر کرده بود که براساس یکی از آنها، نصب برخی برنامه‌ها، از جمله بسیاری از برنامه‌های ایرانی، می‌توانست گارانتی گوشی را به طور کل باطل کند.

در بند هفتم سیاست‌های گارانتی سامسونگ و در پاسخ به سوال مواردی که شامل گارانتی نمی‌شود، آمده بود خرابی ناشی از نصب هرگونه نرم‌افزار و برنامه‌های متفرقه که مورد تأیید شرکت سامسونگ نباشد.

نعناکار در همین راستا از در دستور کار قرار گرفتن بررسی این موضوع خبر داد و گفت: این موضوع را در دستور کار قرار دادیم و شرایط گارانتی سامسونگ که روی سایت این شرکت نیز منتشر شده بود مورد مطالعه قرار گرفت؛ با توجه به بند هفتم شرایط گارانتی، این شرکت می‌توانست به دلیل نصب نرم‌افزارهای متفرقه که مورد تأیید سامسونگ نیستند، گوشی را از گارانتی خارج کند.

وی ادامه داد: در نتیجه این بررسی‌ها، نامه‌ای به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان ارسال شد؛ در این نامه توضیح دادیم که به دلیل مسائل تحریم، بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی امکان عرضه در یک مارکت بین‌المللی مانند گوگل‌پلی را ندارند؛ از سوی دیگر برخی اپلیکیشن‌های بیمه‌ای و بانکی یا حتی اپلیکیشن دولت همراه بنابه یکسری مصلحت‌ها، روی مارکت‌های بین‌المللی منتشر نمی‌شوند؛ در چنین شرایطی سامسونگ می‌تواند همه اینها را به عنوان یک برنامه متفرقه تلقی کرده و به این بهانه گوشی را از گارانتی خارج کند.

او گفت: با وجود سهم بازار بالای این برند، طبیعی است که انتظار داشته باشیم شرایط گارانتی خود را براساس شرایط کشور اصلاح کند؛ کما اینکه شرایط گارانتی این شرکت در کشورهای مختلف نیز متفاوت است.

با وجود اینکه سامسونگ بعد از این درخواست، خواستار جلسه شده و دلایل خود را برای ذکر این بند مذکور، عنوان کرده و حتی گفتند که بسیاری از اپلیکیشن‌های موجود روی بزرگترین اندروید مارکت ایرانی به گوشی ضرر زده و استانداردهای برنامه‌نویسی در آنها رعایت نشده است، اکنون بند هفتم شرایط گارانتی روی سایت سامسونگ در ایران اصلاح کرده و در شرایط مواردی که شامل گارانتی نمی‌شود به جای بند پیشین آمده است:

«هزینه‌های مرتبط با خرابی‌های ناشی از نصب هرگونه نرم‌افزار یا برنامه که توسط شرکت سامسونگ طراحی و تولید نشده باشد.»

نعناکار درباره تفاوت ایجاد شده گفته است که براساس شرایط جدید، اگر بر اثر نصب یک اپلیکیشن متفرقه، آسیبی به گوشی وارد شود، مثلا باتری آن دچار مشکل شده یا صفحه لمسی دستگاه ایراد پیدا کند، گوشی از گارانتی خارج نمی‌شود اما سامسونگ حق دارد هزینه تعمیرات را از کاربر دریافت کند.

به گزارش تسنیم، حال با توجه به این اصلاحیه از سوی سامسونگ امیر ناظمی؛ معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در حمایت از این اقدام گفته است:

«دولت وظیفه‌اش در توسعه فناوری و نوآوری، وام دادن نیست؛ رتبه‌بندی شرکت‌ها نیست؛ ایجاد شتابدهنده نیست...

اصلی‌ترین وظیفه دولت حمایت از حقوق شهروندان و شرکت‌ها در توسعه (عرضه) و به‌کارگیری (تقاضا) نوآوری است.

تسهیل فعالیت و برداشتن موانع یا حفاظت از داده‌ها از همین وظیفه شکل می‌گیرد.»

به گزارش تسنیم، لازم است با توجه به این اصلاحیه در بند هفتم، سایر مواردی که شامل گارانتی محصولات نمی‌شود را نیز بدانید که در زیر شرح داده شده است:

1. صدمات و ضایعات ناشی از ضربه، سقوط، حمل‌ونقل، تماس یا نفوذ آب و مواد شیمیایی، آتش و حرارت زیاد، گردوغبار شدید، نوسانات برق، رعد و برق و حوادث طبیعی

2. استهلاک تدریجی محصول از قبیل سایش و رنگ رفتگی

3. استفاده غلط از دستگاه یا مواردی خارج از سازگاری و استانداردهای تعیین شده برای دستگاه یا عمل نکردن به نکات ذکر شده در دفترچه راهنمای دستگاه

4. دستگاه‌هایی که دستکاری شده یا توسط اشخاصی به جز نمایندگان مجاز سام سرویس تعمیر شوند

5. هر نوع دستکاری ، خدشه یا کنده شدن برچسب سریال یا هولوگرام ، مشخصات دستگاه یا هر نوع دستکاری یا آسیب برگ ضمانت نامه

6. مشکلات ناشی از خدمات رسانه ای شرکت های متفرقه و یا مشکلات ناشی از خدمات دانلود آن ها از طریق گوشی

7. هزینه های مرتبط با خرابیهای ناشی از نصب هر گونه نرم افزار یا برنامه که توسط شرکت سامسونگ طراحی و تولید نشده باشد

8. هرگونه خرابی در اثر استفاده از باتری و لوازم جانبی تاییده نشده از سوی شرکت سامسونگ

9. هر گونه خرابی در اثر استفاده نادرست از دستگاه و یا عمل نکردن به دستور العمل های ذکر شده در دفترچه راهنما

10. اقدام به سرویس، تعمیر یا هر گونه تغییر در محصول توسط نمایندگی غیر مجاز

11. تعمیر و یا دستکاری شماره سریال دستگاه (برای موبایل IMEI) و یا در کارت

توزیع 600هزار گوشی موبایل با نرخ ارز نیمایی تا پایان هفته/ ثبت سفارش تلفن همراه از سر گرفته شد

 

انتهای پیام/

R1012190/P/S2,1313/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تحریم سامسونگ موبایل

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم سامسونگ موبایل تحریم سامسونگ موبایل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۴۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداکثر شش ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند گفت: خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند ممنوع است و انتشار دهندگان آگهی فروش به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه و جریمه چهار برابری محکوم می‌شوند.

به گزارش مهر، آرش صیادی مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند با بیان اینکه خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن غیر قانونی و غیر مجاز است، گفت: امتیاز هیچ هویت حقوقی ندارد و امکان دارد افراد دارنده امتیاز از آن حذف شوند بنابراین مردم بدانند این قرارداد بسیار پر ریسک است و امکان دارد تمام سرمایه خود را از دست بدهند.

صیادی تاکید کرد: بر اساس شیوه نامه اجرایی نهضت ملی مسکن، واحد متقاضیان در مراحل پایانی اجرای پروژه به آن‌ها اختصاص می‌یابد و با توجه به‌عدم انعقاد قرارداد، بدیهی است خرید و فروش و انجام معاملات ثانویه واحدهای نهضت ملی مسکن غیر قانونی است.

وی گفت: طبق ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش ساختمان یا بدون اخذ مجوز اقدام به درج یا انتشار آگهی کنند به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی به میزان ۲ تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند.

دیگر خبرها

  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • سلفی جدید بهرام رادان همه را متعجب کرد
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • لوتوس حافظه؛ دریافت نمایندگی فلش مموری در ایران
  • حداکثر شش ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • رندرهای گوشی سامسونگ گلکسی F55 5G منتشر شد